Mustafica: Kvalitetnija smo momčad od Burcha

Član KK Vogošća za SportSport.ba

Mustafica: Kvalitetnija smo momčad od Burcha

S. Mlaćo

Košarkaši Vogošće u 11. kolu A-1 lige naš zemlje savladali su Gradinu iz Srebrenika 90:71 u derbiju ovog kola. Vogošćani su sjajnu polusezonu završili kao jesenji prvaci, a sjajnu partiju i u ovom duelu pružio je Nedim Mustafica koji je upisao 26 poena. 

"Mi smo u sezonu ušli sa ambicijama da osvojimo A-1 ligu,  te da uđemo u viši rang. Ja sam zadovoljan svojim igrama, kao i cijellog tima. Napredujemo iz utakmice u utakmicu", kazao je Mustafica za SportSport.ba.

Prvi pratilac Vogošćana je KK Burch koji također ima 18 osvojenih bodova. 

"Burch je po mom mišljenju glavni konkurent za to prvo mjesto, ali mislim da smo kvalitetnija momčad i da ćemo uz par adekvatnih pojačanja sezonu završiti na prvom mjestu. Baš onako kako smo i planirali", ističe član KK Vogošća. 

Pokazao se kao veliko pojačanje za lidera A-1 lige, a prije toga nastupao je za KK Promo iz Donjeg Vakufa. 

"Svojim  igrama u KK Vogošća sam zadovoljan što pokazuje i moja statistika od 18 poena i 10 skokova. Nije mi se bilo teško uklopiti u sistem rada trenera Ahmeta Pašalića, kao i saigrača, te Uprave, koji su me dobro prihvatili i ja im se ovim putem zahvaljujem", dodao je Nedim Mustafica, član KK Vogošća na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi