Mutić: Nadam se da ću dobiti šansu u ACB ligi

Mladi reprezentativac BiH za SportSport.ba

Mutić: Nadam se da ću dobiti šansu u ACB ligi

D. Rakanović

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Lazar Mutić nedavno je potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom iz španske ACB lige Murciom. 

Mutić je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je veoma zadovoljan uslovima u Murciji. 

"Stigao sam u nedjelju u Murciu i već u ponedjeljak smo krenuli sa treninzima. Radimo već tri dana i veoma sam zadovoljan sa principima i načinom rada novog trenera. Trener Ibon Navarro je odličan i nadam se da ako nastavim davati svoj maksimum na treninzma da će mi pružiti šansu u ACB ligi", rekao je za SportSport.ba Mutić i dodao: 

"Ove sezone nastupaću za drugu ekipu Murcie, koja nastupa u četvrtoj ligi Španije i sa njima bih redovno igrao, a uz to bih trenirao i sa prvim timom. Naravno uz malo sreće i puno rada i truda nadam se da ću dobiti šansu u prvom timu".

Ovaj 18-godišnji košarkaš, koji je košarkašku počeo trenirati u banjalučkoj ekipi Basket 2000, protekle dvije sezone nastupao je za Hospitales Torrelodonese.

"Posljednja sezona u Torrelodonesu mi je mnogo pomogla, dobio sam puno povjerenje trenira i trudio se da budem lider u obje ekipe pošto sam igrao sa juniorima i sa Ebom u četvrtoj ligi Španije Igrački sam mnogo napredovao, zbog velikog broja individualnih treninga i utakmica. Također, moram se zahvaliti trenerima koji su radili sa mnom, bez čije pomoći ne bih ostvario značajan napredak", rekao je Mutić. 

Prije ekipe Hospitalesa, ovaj talentovani mladi košarkaš je dvije sezone proveo u Real Madridu. 

"Igrajući u Realu stekao sam mnogo iskustva ne samo o košarci, već i o životu", rekao je Mutić. 

Mutić ima odlične fizičke predispozicije, pokriva pozicije krila i krilnog centra, a krasi ga odlična igra u odbrani. 

"Iskreno u ove dvije sezone navikao sam da igram licem prema košu i igrao sam na pozicijama krila i krilnog centra, ali nekako mi se više sviđa pozicija trojke", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Mutić. 

Lazar je ovog ljeta propustio Evropsko prvenstvo za juniore zbog povrede prepona, ali se nedavno oporavio i spreman dočekuje početak sezone u Španiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi