MZT bez problema protiv Zadra

ABA liga

MZT bez problema protiv Zadra

E. Škorić

Košarkaši MZT-a u Skoplju su sa 72:58 savladali Zadar u drugom kolu ABA lige.

Skopljani su poraženi od Mega Vizure u prvom kolu nakon produžetaka, ali su pred svojim navijačima došli do prvog trijumfa u novoj sezoni regionalnog šampionata.

MZT je očekivano slavio protiv Zadrana, koji su u Skoplje stigli na krilima pobjede nad Igokeom. 

Makedonci su vodili 23:9 u prvoj četvrtini i čini se da je to bila presudna dionica utakmice. Uspjeli su gosti iz Hrvatske da smanje do posljednje dionice na šest poena zaostatka (52:46).

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Međutim, nade Zadrana su pale u vodu jer je u zadnjoj četvrtini domaći tim u svim segmentima bio bolji, pa je na kraju došao do uvjerljive pobjede (72:58).

Cvetković je bio najefiaksniji igrač sa 16 poena, a osim njega u domaćem timu raspoloženiji od ostalih bili su i Tsintsadze i Marinković sa po 13 poena. U redovima Zadra Sobin je ubacio 12, Bošnjak i Ivanov po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.