MZT iznenadio Acu i Cedevitu u Zagrebu

Nikolovski vodio Makedonce do trijumfa

MZT iznenadio Acu i Cedevitu u Zagrebu

Cedevita našeg selektora Ace Petorivća ugostila je danas na svom parketu skopski MZT. Slavio je MZT 80:78.

Prvih pet minuta susreta proteklo je u igri koš za koš, a gosti su vodili 9:8. Ista slika i u nastavku susreta, a trojkom Tomasa Cedevita prvu četvrtinu riješava u svoju korist rezultatom 22:20. Nastavili su i jedni i drugi u istom ritmu i u nastavku prvog poluvremena, a polovinom druge četvrtine rezultat je bio 30:29 za domaćina. 

 

Cedevita je potom zaigrala nešto bolje, a trojkom Sutona domaćin je došao do prednosti 35:29. Vratili su se gosti vrlo brzo, napravili seriju 4:0 i prišli na samo minus jedan. Cedevita je bolje odigrala završnicu i otišla je poenima Kitchena na odmor sa vodstvom 41:36. 

 

Drugo poluvrijeme bolje je otvorio domaćin, poenima Bilana Cedevita je došla do plus osam. Gosti su se još jednom vratili, a kreator povratka bio je Bakić. Rezultat je na polovini treće četvrtine bio 45:42 za Cedevitu. 

 

Trojkom Stojanovskog MZT je došao do izjednačenja, ali je Tomas vratio trojku i prednost Cedeviti. Već u narednom napadu MZT-a, nova trojka, a ovaj put precizan je bio Nikolovski. Cedevita je bolje odigrala završnicu, te je na pauzu između četvrtina otišla sa vodstvom 61:56.

 

Posljednjih deset minuta Cedevita je otovrila bolje, a ponima Tomasa i Šuputa ekipa iz Zagreba je došla do plus devet. Imala je Cedevita i plus 11, ali su se gosti serijom 5:0 vratili u utakmicu. Pet minuta prije kraja Cedevita je imala samo plus tri. Tri minute prije kraja susreta Nikolovski je pogodio trojku, a rezultat je u tom trenutku bio 73:71 za domaćina. 

 

U posljednje dvije minute Cedevita je ušla sa dva poena prednosti, a nakon što je MZT pogdio slobodna bacanja, preko Ognjena Stojanovskog rezultat je bio poravnat. Minutu prije kraja Gečevski je sa linije penala ekipi iz Skopja donio prednost 78:76 nakon dugo vremena. Cedevita je izjednačila poenima Šuputa sa linije slobodnih bacanja. Posljednji napad pripao je MZT-u, a Ognjen Stojanovski je četiri sekunde prije kraja pogodio za vodstvo 80:78, što je bio i konačni rezultat. 

 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Bilan sa 19 poena, dok je za goste sjajni Nikolovski postigao 15. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.