MZT pobijedio Bosnu Royal

Turnir Mirza Delibašić

MZT pobijedio Bosnu Royal

M. Šljivak

Skopski MZT osvojio je treće mjesto na turniru Mirza Delibašić. Makedonski prvak je u borbi za treću poziciju pobijedio Bosnu Royal rezultatom 78:70.

Prvo poluvrijeme donosi dosta izjednačenu košarku. Oba tima su imala svoje periode igre, a na poluvrijeme se otišlo minimalnim vodstvom gostiju iz Skoplja 33:32.

Bolje je MZT odigrao i treću dionicu. Imali su u nekoliko navrata i 10 poena prednosti, da bi nakon trećeg perioda Bosna ipak uspjela smanjiti prednost na minus pet (57:52) na ulasku u posljednju četvrtinu.

Bez većih problema je MZT sačuvao prednost do kraja utakmice. Bosna nije uspjela da ugrozi prednost protivnika, koji je na kraju zasluženo stigao do pobjede.

Vladimir Đorđević je ubacio 20 poena kod Bosne, a Haris Delalić je dodao 17. Kod pobjednika Đorđe Drenovac je ubacio 24 poena.

U večerašnjem finalu igraće Cedevita i Budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi