MZT Skoplje pregazio Zadar

Prekinuli niz poraza

MZT Skoplje pregazio Zadar

Košarkaši MZT Skoplja slavili su večeras pobjedu na domaćem terenu protiv Zadra sa 92:65 u okviru regionalne ABA lige.

Domaći su pred ovaj meč imali čak pet uzastopnih poraza i tražili su domaću pobjedu protiv ekipe iz sredine tabele. MZT je dobro otvorio meč te su vodili nakon prve dionice 24:19. Druga četvrtina također je dobro protekla po ekipu iz Makedonije jer su i ovaj period riješili u svoju korist sa 23:19.

Drugo poluvrijeme donosi još bolju igru domaćih, ali i veoma lošu igru u ofanzivnom dijelu ekipe Zadra. MZT je dobio i treću i četvrtu dionicu sa 21:15, odnosno 24:12.

Kod pobjedničke ekipe najefikasniji bio je Scott sa 18 poena, dok je Simonovski dodao poen manje. S druge strane, Vladović je ubacio 18 koševa, dok je Marinković imao 12.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

MZT Skoplje je sada na omjeru 5 pobjeda i 13 poraza, dok Zadar ima pobjedu više i poraz manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi