MZT slavio u Laktašima, Gordić ponovo sjajan

ABA liga

MZT slavio u Laktašima, Gordić ponovo sjajan

M. Šljivak

Košarkaši Igokee poraženi su večeras na svom parketu od skopskog MZT-a rezultatom 79:65.

Prvi period je donio dosta izjednačenu košarku. Nijedan tim nije uspio da stvori značajniju razliku, a nakon 10 minuta igre Igokea je imala četiri poena prednosti 19:15.

Naš predstavnik je zaigrao mnogo bolje u drugoj četvrtini. Imali su konstantnu prednost, a u nekoliko navrata su imali plus 11. Na poluvrijeme je Igokea otišla sa osam poena prednosti, 38:30.

Imala je Igokea sigurno vodstvo sve do kraja trećeg perioda. U samoj završnici ovog dijela igre MZT je odigrao sjajno, te su došli na samo dva poena zaostatka na ulasku u posljednju četvrtinu, 54:52.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Potpuni pad u igri domaćeg sastava dogodio se u posljednjoj četvrtini. MZT je koristio sve poklone od Igosa, te su na kraju došli do preokreta i pobjede u ovom susretu. 

Goste je do pobjede vodio Cvetković sa 13 poena, Marinković je dodao 11, a Sinovec 10. Kod Igokee kao i obično Nemanja Gordić je ubacio 18 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.