Na oproštaj Ivana Opačka dolaze brojne zvijezde

Košarkaški spektakl u zeničkoj Areni

Na oproštaj Ivana Opačka dolaze brojne zvijezde

D. Kurbegović

Košarka u Zenici ima veliku tradiciju,  to je grad koji je iznjedrio mnogo poznatih košarkaša od Zorana Savića, Dževada Alihodžića, Teomana Alibegovića, Kenana Bajramovića, Ivana Opačka, braće Rizvić, Emira Preldžića, Seida Hajrića, braće Kahrimanovića i ostalih poznatih košarkaša, koji su svoju karijeru gradili kroz klub iz Zenice.

Ivan Opačak 36-godišnji Zeničanin obilježio je proteklu deceniju kada je u pitanju košarka u Zenici, ovaj bivši bh.reprezentativac odlučio je i zvanično da se oprosti od baljenja ovim sportom, a za kraj je u suradnji s klubom i prijateljima pripremio jedan veliki košarkaški spektakl.

Riječ je o nesvakidašnjem košarkaškom spektaklu, gdje će istinski ljubitelji košarke svakako uživati.Na oproštaj od košarke Ivanu Opačku dolaze brojne zvijezde 20.Juna u 18.sati u zeničku Arenu. Manifestacija naziva "Veče zvijezda u Areni" okupit će košarkašku kremu, gdje će košarkaši biti podijeljeni u dvije ekipe "crni" i "crveni". Nabrojat ćemo samo neke zvijezde i bivše košarkaške asove, koji će biti sudionici ovog spektakla:Mirza Taletović, Jusuf Nurkić, Stanko Barać, Ognjen Kuzmić, Hasan Rizvić, Emir Preldžić, Kenan Bajramović,Marko, Trbić, Mensur Bajramović,Amel Tuka, Aldin Džidić i ostali poznati košarkaši, te poznate sportaše iz Zenice.

O organizaciji je danas na press konferenciji govorio predsjednik OKK Čelik Goran Bulajić, koji je ovaj događaj najavio kao prilika da se još afirmiše i popularizira ovaj sport u Zenici.

"Ideja je naravno krenula od Ivana, mi smo prihvatili da mu pomognemo jer je to ljudska i igračka veličina, koja je mnogo zadužila ovaj klub, on je nastupao za Čelik i bez naknade, pomagao je u najtežim trenucima, bio ovdje kad je bilo najljepše i manje ljepše, prolazio kroz sve i svašta, ali uvijek je volio ovaj klub.On svakako zaslužuje posebnu noć na oproštaju, a to je svakako prilika da animiramo omladinu da se više bave ovim sportom, da se poslije škole ide igrati basket na Kamberovića polje, kao što smo mi nekad radili.Sigurno da će 20.Juna Zenica biti košarkaški centar koji će biti u žiži javnosti, toliko zvijezda dugo nije bilo na jednom mjestu. Biće tu raznih iznenađenja, a na poluvremenu će nastupiti momci iz Mađarske, koji izvode akrobacije sa skokovima i zakucavanjima. Pozivam sve ljubitelje ovog sporta i one koje vole Ivana Opačka, da dođu na ovaj veliki košarkaški spektakl da se družimo i provedemo lijepe trenutke s vrhunskim sportistima" istakao je Bulajić.

Jedan od najboljih igrača Čelika u novijoj historiji Ivan Opačak, istakao je da su svi pozvani obećali da će se odazvati, a biće tu i dosta poznatih gostiju, koji će taj dan doći u zeničku Arenu.

"Pored ovog oproštaja, biće to prilika da se ponovo okupe igrači Čelika unazad 20 godina.Ovu ideju imam već dugo u glavi, a svi koje sam kontaktirao su oduševljeni i obećali svoj dolazak.Tim koji sam sastavio biće od igrača Čelika s jedne strane, gdje će s klupe voditi Marko Trbić, Mensur Bajramović i Munir Selimović, dok će s druge strane biti naš mladi tim potpomognut zvijezdama Taletovićem, Nurkićem, Baraćem, Tukom, Džidićem, koji će uveličati ovaj spektakl. Sve je ovo organizovano da na neki način privuće klince u dvoranu i da sutra dobijemo nekog novog košarkaša, koji će napraviti uspješnu karijeru.Nakon 23 godina bavljenja ovim sportom odlučio sam prestati, ali biće to sigurno veliki trenutak za mene i moju porodicu, jer mi je košarka sve u životu.Za kraj bi istakao da su pozvani i Zoran Savić, Dževad Alihodžić, Teoman Alibegović, Dragoslav Kisić i ostale poznate osobe, treneri koji su obećali svoj dolazak. Pozivam sve ljude da dođu taj dan u Arenu, spektakl je sigurno zagarantovan, a ovakvih događaja nema baš mnogo u našem okruženju", kazao je Opačak.

Ivan Opačak rođen je 23.aprila 1980. godine u Zenici, košarkom se počeo baviti od svoje 13.godine, a pored Čelika, čiji je dres nosio u tri navrata igrao je još za Široki, Virtus, Vojvodinu,Murciju, Cedevitu i Turow. Bio je član reprezentacije BiH na Evropskim prvenstvima 1999 i 2001. godine.

Veće zvijezda u Areni biće održano 20.Juna u ponedjeljak s početkom u 18. sati, a ulaz za ovaj košarkaški spektakl biće 5KM, a sva sredstva će biti namijenjena razvoju omladinskog pogona OKK Čelik Zenica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi