Na redu je opet Belgija

Bh. košarkaši apsolvirali i Portugal

Na redu je opet Belgija

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je i treću uzastopnu pobjedu u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Iako krajnji rezultat od 73:61 možda govori o laganoj pobjedi izabranika selektora Mensura Bajramovića, pobijediti Portugal bilo je sve samo ne lako.

„Kao prvo veoma sam zadovoljan novom pobjedom, koja je pokazala da imamo snage i kvaliteta ostvariti dobar rezultat. Ipak, moram reći da do pobjede nad Portugalom nismo došli ni malo lako. Oni igraju jednu posebnu, atipičnu košarku i nikad nije lako se prilagoditi takvom stilu igre, ali smo uspjeli odgovoriti na to i doći do zaslužene pobjede koja nas je dovela na korak do plasmana u finale baraža“, rekao je Mensur Bajramović.

Bosnu i Hercegovinu već u ponedjeljak (17. avgust) očekuje odlučujuća utakmica baraža, koju naši reprezentativci igraju u Belgiji sa domaćom selekcijom.

U slučaju pobjede, ili poraza manjeg od pet poena razlike, bh. košarkaši izborili bi finale baraža, gdje bi za protivnika imali selekciju Francuske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti