Na svu sreću Azinović nije teže povrijeđena

Dobre vijesti stižu iz Mađarske

Na svu sreću Azinović nije teže povrijeđena

E. Čaušević

Bh. košarkašica Sandra Azinovć doživjela je danas tešku povredu u meču za 12. mjesto na Evropskom prvenstvu protiv Rusije.

Naša juniorska selekcija poražena je danas sa 90:73, ali je ovaj rezultat pao u drugi plan nakon povrede kapitena naše selekcije. Azinović je nakon duela sa protivničkom igračicom završila na parketu, te je veoma brzo prevezena u bolnicu.

Iako se činilo da se radi o težoj povredi nakon detaljnih pregleda utvrđeno je da pad nakon duela sa igračicom Rusije nije ostavio posljedice. Nakon ovih pregleda Azinovć se priključila ostatku našeg tima u hotelu.

"Nakon nezgodnog pada i udarca glavom i ramenom od parket, Sandra je na kratko izgubila svijest, te je prevežena ambulantnim vozilom u bolnicu. Poslije obavljenih ljekarskih pregleda - ct glave i rengenskog snimka ramena, ustanovljeno je da na svu sreću nema nikakvih posljedica. Sandra se sada osjeća veoma dobro", rekla je fiziotarapeut naše reprezentacije Mira Damjanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi