Marko Trbić, trener OKK Spars

"Najvažnije je što se nismo predali"

Momčad sarajevskih Sparsa piše istoriju Lige 12. Došli su do skora 14-0 i nezadrživo idu ka Ligi za prvaka. Ustvari oni su već tamo, a preostale utakmice poslužit će za dodatno uštimavanje pobjedničkog orkestra. 

"Naravno da je važno to što smo pobjedili, ali meni je najvažnije to što se nismo predali kada je Sloboda imala 15 poena prednosti. Pokazali smo karakter, a čestitao bih tuzlanskim igračima i publici na odličnoj igri i ambijentu. I da je Sloboda pobjedila naravno da ne bi bilo nezasluženo", kaže Marko Trbić, trener OKK Spars.

Zonskom odbranom, prema mišljenu Trbića, zaustavljeno je napredovanje Slobode u drugoj četvrtini. Prelomnica je uslijedila u prvim minutama drugog poluvremena kada su Sparsi postigli tri vezane trice.

"Nismo odlučili da idemo do 22-0. Ne razmišljamo o tome. Želimo da što spremniji dočekamo Ligu 6 i to nam je cilj", kaže Trbić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.