Nakon meča u Mejdanu: Turska je zasluženo slavila

Kvalifikacije za EP

Nakon meča u Mejdanu: Turska je zasluženo slavila

M. Šljivak

Turska je sinoć u Mejdanu uvjerljivo savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za EP.

Selekcija Turske je slavila sa 79:50, te je došla do druge pobjede u kvalfikacijama.

Aziz Akkaya, selektor ove reprezentacije je jako zadovoljan.

"Zahvaljujem se na prijemu, gostoprimstvu i toploj atmosferi u dvorani. Vjerujem da će bh. košarka da se vrati na stare staze. Dosta pratim vaše mlađe selekcije i vidljiv je napredak. Sa naše strane možete očekivati veliku podršku. Mi smo imali smjenu generacija i veoma sam zadovoljan izdanjem svog tima koji se sprema za EP i Olimpijadu", rekao je Akkaya.

Marica Gajić, reprezentativka BiH, sretna je zbog atmosfere, ali ističe da je Turska mnogo kvalitetniji tim.

"Hvala svima na fantastičnoj atmosferi koju nam je publika priredila u Mejdanu! Igrale smo maksimalno borbeno, ali kada nam je nestalo energije i mi smo pale. Dale smo sve od sebe, ali Turska je u ovom trenutku mnogo kvalitetniji tim i čestitam im na pobjedi", istakla je Gajić.

Selektor Goran Jovanović je također čestitao gošćama na zasluženoj pobjedi.

"Čestitke Turskoj na zasluženoj pobjedi. Pokazale su da su snažna i iskusna reprezentacija. Mi smo dali sve od sebe, ali ovo je naša realnost. Turkinje su fizički dominantnije, a mi smo se mnogo istrošili u odbrani da bismo napravili nešto više u napadu. Okrećemo se narednom ciklusu kvalifikacija koji se igra u februaru 2016. godine kada ćemo učiniti sve da dođemo do pobjeda protiv selekcija Izraela i Rumunije", rekao je Jovanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.