Naredni rival Australija

Osmina finala

Naredni rival Australija

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH u osmini finala Svjetskog prvenstva igraće protiv selekcije Australije.

Radi se o vrlo nezgodnoj reprezentaciji, koja je u omladinskim kategorijama jedna od najboljih u svijetu, ali su na ovom prvenstvu doživjeli iznenađujući poraz od Finske, te su prokockali pobjedu protiv Kanade.

Najbolji strijelac ovog tima nakon tri kola je Tom Fullarton sa 17 poena u prosjeku i on će biti najveće oružje protiv naše selekcije, a također treba izdvojiti 209 centimetara visokog Samsona Frolinga koji dominira pod košem.

Ako uspijemo proći Australce, rival u četvrtfinalu nam je domaćin Španija. S njima smo pokazali da možemo igrati, pa bi nas u slučaju pobjede i u tom meču u polufinalu čekali Kanađani.

Meč osmine finala će se igrati za dva dana.

Parovi osmine finala na SP:

SAD - Argentina

Španija - Tajvan

Turska - Mali

Litvanija - Egipat

Kanada - Dominikanska Republika

Kina - Južna Koreja

BiH - Australija 

Francuska - Finska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi