Džanan Musa nakon pobjede protiv Kine

"Narod tek treba da bude spreman na ono što ćemo mi raditi"

E. Čaušević

Košarkaška kadetska selekcija Bosne i Hercegovine uspjela je pobjedom protiv Kine osvojiti deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Naša selekcija je u egal utakmici danas slavila protiv Kine, a tim je do pobjede u ključnim momentima utakmice vodio kapiten Džanan Musa. Bh. košarkaš je nakon meča za SportSport.ba izjavio da je jako sretan zbog ovog rezultata.

"Mislim da je Kina dokazala da im nije mjesto borba za deveto mjesto već da su možda mogli do četvrtfinala što najbolje pokazuje ovaj meč. Mi smo pokazali da imamo veći kvalitet, na kraju smo odnijeli pobjedu i ja sam sretan zbog toga", rekao je Musa, te dodao:

"Nama je najbitnije da smo ostali zajedno i jači nakon poraza od Australije. Ova generacija će kroz godine pratiti jako dobri rezultate i mislim da narod tek treba da bude spreman na ono što ćemo mi raditi. Ovaj turnir nije onakav kakav smo očekivali, ali ga završavamo sa pet pobjeda. Natavljamo karijere, nove reprezentacije stižu i mi ćemo se truditi da opet prestavljamo BiH u najboljem svjetlu"

O atmosferi i podršci bh. navijača Musa kaže:

"Mene je to nekako najviše pozitivni iznenadilo i ja o tome razmišljam protekla dva dana kako je BiH postala zemlja koja stoji iza svojih sportista. Ponosan sam što je BiH stala iza nas nakon poraza i mi ćemo znati da se odužimo tako što ćemo opet ginuti na terenu baš kao i na ovom SP-u", dodao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi