"Naša prednost je što završnicu Kupa igramo u Sarajevu"

Playmaker Sparsa Aleksej Nikolić:

"Naša prednost je što završnicu Kupa igramo u Sarajevu"

Narednog vikenda u Sarajevu će se održati završnica košarkaškog Kupa BiH. Utakmice će se igrati u dvorani Skenderija u organizaciji OKK Spars, a sudionici završnog turnira pored ekipe Spars su Igokea, Široki i Zrinjski.

Tim povodom danas je u prostorijama KK Spars održana i konferencija za medije na kojoj su se okupljenima obratili trener Marko Trbić, te playmaker trenutnog lidera na tabeli košarkaške lige Aleksej Nikolić.

"Kada je u pitanju završnica Kupa ove sezone, mi smo imali ambicije iste kao i za plasman u Ligu 6. Mi isključivo razmišljamo samo o polufinalnoj utakmici protiv Širokog Brijega. Istina je da smo pobijedili Široki već dva puta, ali mislimo da nas ne čeka lagan posao. Njihova ekipa je dosta kvalitetna, iako to njihove igre ove sezone ne pokazuju. Prvi favorit je bez dileme Igokea, međutim u jednoj kup utakmici je sve moguće, pa tako uz maksimalno zalaganje igrača možemo napraviti dobar rezultat", izjavio je trener Sparsa, Marko Trbić.

Aleksej Nikolić, prvi playmaker ekipe Spars, nakon manje pauze zbog povrede odigrati će svoju prvu utakmicu u zadnjih mjesec dana.

"Potpuno smo fokusirani na utakmicu sa Širokim, a naša prednost je što završnicu Kupa igramo u Sarajevu. Čitava ekipe odlično radi i nadamo se da ćemo na kraju mi slaviti titulu", rekao je Nikolić.

Pored toga, Trbić je izjavio da je Šalićev nastup u neizvjesnosti, te da se još uvijek ne zna da li će biti u rosteru za završnicu Kupa. Šalić nije trenirao od posljednje utakmice u Kaknju, gdje je pružio odličnu partiju.

Polufinalne utakmice će biti odigrane sutra (petak), a sastaju se:
KK Igokea – HKK Zrinjski (17:00)
HKK Široki – OKK Spars (19:30)

Finalni meč će biti odigran u subotu u 17 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.