Naše košarkašice opet u „B“ diviziji
Košarkašice BiH izgubile i u Rumunije

Ispala iz evropskog društva najboljih

Naše košarkašice opet u „B“ diviziji

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo je ispala u „B“ diviziju ženske košarke, nakon što je sinoć poražena u i četvrtom kolu doigravanja za ostanak u elitnom društvu.

Igračice selektora Vesne Bajkuše deklasirane su na gostovanju od Rumunije, rezultatom 47:78.
U prvoj četvrtini koliko, toliko držale su priključak, pa su nakon 10 minuta igre gubile 13:17. Pad u igri nastao je već u drugom periodu susreta, a na poluvremenu Rumunke su imale „plus devet“ – 34:25.

U nastavku utakmice domaće su apsolutno dominirale, te iz minuta u minut povećavale prednost za konačnih, za nas, više od poraznih 47:78.

U petom kolu naše košarkašice 16. januara biće domaćin Velikoj Britaniji, u utrakmici koja nam ništa ne znači.

Rumunija 78
(17:13, 17:12, 20:12, 24:10)
BiH 47

BUKUREŠT (RUMUNIJA) – Dvorana „Otopeni“. Gledalaca: 200. Sudije: Konstantinos Mucakis (Grčka), Marin Mehndžijev (Bugarska), Elf Inchi (Turska).
RUMUNIJA: Tarta 2, Mandace 18, Ujuju, Paradu 9, Dragusin 4, Cutas, Boriga 11, Pop, Nagi 2, Paskalau 21, Mesaros 6, Kiokan 5. Selektor: George Mandace.
BOSNA I HERCEGOVINA: Talić 2, Mikić 5, Mušić 3, Vrančić 1, Kovačević 5, Lokmić, Omerbašić 9, Džinić 2, Stupar 12, Rahmanović 4, Papčević 4. Selektor: Vesna Bajkuša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.