Naši kadeti savladali Kinu i osvojili peto mjesto

Pobjeda za kraj jakog turnira u Konyi

Naši kadeti savladali Kinu i osvojili peto mjesto

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH savladala je Kinu rezultatom 75:69 u utakmici za peto mjesto jakog turnira koji se odigrao u Konyi.

Već jednom se naša reprezentacija sastala sa Kinom na ovom turniru i to u grupnoj fazi a i tada su naši momci ostvarili trijumf.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Džanan Musa koji je postigao 31 poen. Osim njega, djajni su bili Sikiraš i Čampara sa 19 odnosno 12 poena.

Turnir u Konyi, susret za 5. mjesto:

BiH - Kina 75:69

Bosna i Hercegovina: Kovačević, Stojišić 5, Bačvić, Sabljić, Burko, Kočić 4, Sikiraš 19 (6 skokova), Čerkezović 4, Čampara 12 (5 skokova, 4 asistencije), Musa 31 (7 skokova, 6 asistencija), Mirković, Ovčina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti