Nastavljen cirkus u košarkaškom prvenstvu BiH

Posušje odustalo od lige

Nastavljen cirkus u košarkaškom prvenstvu BiH

M. Šljivak

Cirkus se nastavio...

Jedina rečenica kojom se može opisati rad Košarkaškog saveza BiH, kada je u pitanju prvenstvo u našoj zemlji.

Nakon samo dva odigrana kola Liga 13 je ostala bez jednog člana. Ekipa Posušja, koja je u elitnom rangu ostala zahvaljujući odlukama čelnika KSBiH je istupila iz prvenstva, a utakmica 2. kola protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada nije uopće odigrana.

Tako će od narednog kola Košarkaško prvenstvo BiH, kod kojeg se ne ni po završetku sezone ne zna koliko klubova ispada, a koliko upada, nositi naziv Liga 12.

Odustajanjem Posušja u nastavku prvenstva bi svako kolo trebale biti slobodne dvije ekipe, no iz Košarkaškog saveza su promijenili raspored, tako da niti jedna ekipa neće više pauzirati.

Žalosno je da ekipe, koje barem i nešto rade na poboljšanju klupske košarke u BiH, moraju da trpe ovakve stvari. Moraju, jer svaka pobuna ili postavljeno pitanje mogu im samo donijeti velike probleme u nastavku sezone.

Očekivano, KSBiH nije izdao nikakvo saopćenje zašto utakmica nije odigrana i zašto je Posušje odustalo od takmičenja na samom njegovom otvaranju. Ništa novo od čelnika KSBiH, koji su kalendar takmičenja objavili samo nekoliko dana prije starta prvenstva i koji su dozvolili novoformiranom klubu Bosna-Royal da uđe u ligu dva dana prije početka takmičenja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Istupanje Posušja iz Lige 13 samo je nastavak cirkusa od prvenstva o kojem apsolutno niko ne vodi računa.  Klubovi iz Republike Srpske su najavili istupanje i osnivanje vlastite lige. Kako se Savez odnosi prema prvenstvu ne bi bilo nikakvo čudo da košarka u Bosni i Hercegovini ponovo bude podijeljena.

Koliko god se ponosili uspjehom reprezentacija, klupska košarka u Bosni i Hercegovini je na izdisaju. Valjda je to već svima jasno...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.