Nastup HOKK Vitez u Ligi 12 po znakom pitanja

Loša finansijska situacija

Nastup HOKK Vitez u Ligi 12 po znakom pitanja

Košarkaši Viteza su ekspresno ove sezone izborili plasman u Ligu 12. U cijeloj sezoni su doživjeli samo dva poraza, a u finalnim utakmicama su deklasirali čitlučki Brotnjo.

Ipak niko od privrednika ili potencijalnih sponzora nije prepoznao veliki trud i zalaganje košarkaša Viteza, te njihov ogroman uspjeh. Kako saznaje SportSport.ba do 1.8. će se znati da li će se Vitez takmičiti u Ligi 12 ili ipak neće.

Bez sponzora, vodstvo Viteza neće biti u stanju priuštiti kupovinu igrača i pokriće svih troškova koje donosi najveći rang bh. košarke. Od novca koji im dodjeljuje Općina Vitez klub može pokriti najosnovnije troškove.

Da li će klub koji je zaslužio nastup u Ligi 12 uspjeti igrati utakmice u toj ligi, još uvijek ne znaju ni sami treneri ni čelnici košarkaškog kluba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.