Nataša Popović nastavlja saradnju sa ŽKK Čelik

Zeničanke zadržale najbolju igračicu

Nataša Popović nastavlja saradnju sa ŽKK Čelik

D. Kurbegović

Crnogorska košarkaška reprezentativka Nataša Popović nastavit će saradnju sa aktuelnim prvakom i osvajačem Kupa Bosne i Hercegovine ekipom Čelika.

Nakon što su na početku priprema najavili angažovanje još jedne igračice na poziciji centra, predstavnici kluba su uspjeli dogovoriti povratak Nataše Popović. 

U prošloj sezoni ova igračica je u Međunarodnoj regionalnoj ligi igrala u prosjeku 26,9 minuta, u prosjeku je postizala 12,1 poen i imala 7,2 skoka. U finalnoj utakmici Kupa prošle sezone odigranoj u Tuzli, Popović je bila najzaslužnija košarkašica za pobjedu i osvajanje pehara, a u prvenstvu je također bila jedan od najznačajnijih faktora za osvajanje nove titule prvaka države.

Dolaskom Nataše Popović, Čelik će i u narednoj sezoni biti značajan faktor kako u Regionalnom takmičenju tako i u Kupu i Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Zbog nastupa u dresu reprezentacije Crne Gore Popović je dobila nekoliko dodatnih slobodnih dana i svojoj novoj-staroj ekipi će se priključiti u četvrtak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.