Nazor vjeruje u pobjedu nad Slobodom

Čapljina u polufinalu protiv Tuzlaka

Nazor vjeruje u pobjedu nad Slobodom

Najprijatnije iznenađenje košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, ekipa Čapljine, domaćin je turnira završnice Kupa BiH.

Čapljinci će u polufinalu za protivnika imati tuzlansku Slobodu, preko koje će pokušati izboriti finale i eventualno prvi trofej u istoriji.

"Sa Slobodom smo ove sezone odigrali dvije utakmice i ekipe se sasvim dobro poznaju. Poraženi smo u Tuzli, a u Čapljini smo slavili, pa se nadam da će tako biti i večeras. Ključ ka pobjedi trebala bi biti igra na unutrašnjim pozicijama, te transformacija iz odbrane u napad. Sloboda ima dobru ekipu i mislim da će večerašnja utakmica biti otvorena, ali i neizvjesna", rekao je trener Čapljinaca Ante Nazor za SportSport.ba.

U slučaju da Čapljina prođe u finale, koga biste voljeli za protivnika tamo?

"Ipak, jako je nezahvalno prognozirati bilo šta. Ista je situacija i u drugom polufinalu. Igokea je bez premca u domaćem prvenstvu, ali smo pokazali da sa njima možemo igrati. S Bosnom se još nismo susretali, ali smo pobijedili Široki, koji je opet pobijedio Bosnu. Ipak, to obično nije nikakvo mjerilo. Želimo se koncentrisati na večerašnji susret sa Slobodom, tako da želim igračima koliko je to moguće smanjiti pritisak", dodao je Nazor.

Susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između Čapljine i Slobode na programu je večeras u 20 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti