"Ne žalim što sam napustio Real, Palencia je sjajna prilika"

Mladi bh. košarkaš Sani Čampara za SportSport.ba

"Ne žalim što sam napustio Real, Palencia je sjajna prilika"

D. Rakanović

Talentovani bosanskohercegovački košarkaš Sani Čampara dana je potpisao ugovor sa španskim timom MoraBanc Andorra, ali će u narednoj sezoni nastupati kao posuđen igrač u drugoligašu Palenciji. 

Čampara je u razgovoru za SportSport.ba istakao da mu je ovo odlična prilika da napreduje i osjeti pravu seniorsku košarku. 

"Izuzetno sam zadovoljan situacijom. Idem na posudbu u drugu ligu Španije koja je izuzetno jaka i u klub koji se prošle godine borio za ulazak u najviši rang takmičenja. Mislim da je to odlična prilika za mene da osjetim pravu seniorsku košarku i da napredujem iz dana u dan", rekao je Čampara.  

Tokom ljeta spominjao se povratak Čampare u Bosnu i Hercegovinu, za njegove usluge su bile zainteresovani sarajevske ekipe Bosne Royal i Sparsa. 

"Za povratak u Bosnu i Hercegovinu stvarno ne znam ništa. Nikakvu ponudu od KK Bosne Royal nisam dobio. Sparsi su imali super namjeru i to je klub iz kojeg sam otišao u Real. Klub koji poštujem, naročito trenera Marka Trbića, ali mislim da ću u Španiji imati dosta jače i kvalitetnije utakmice koje će mi puno značiti u daljnoj karijeri. Naravno, ako ostanem još 10 mjeseci u Španiji postajem domaći igrač, pa je i to bio jedan od presudnih faktora", rekao je za SportSport.ba Čampara. 

On je prethodne sezone nastupao za juniorsku ekipu madridskog Reala. 

"Nastup u Realu je bio jedno veliko iskustvo za mene. Ne žalim što sam napustio Real, jer da sam htio igrati četvrti rang takmičenja (EBA ligu) ostao bih u Realu, ali jednostavno imam želju za jačim utakmicamam i seniorskom košarkom", rekao je za SportSport.ba Čampara. 

On je ovog ljeta predvodio juniorsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, a pozivu u seniorsku reprezentaciju ne razmišlja previše.  

"Ne razmišljam puno o seniorskoj reprezentaciji, trenutno sam apsolutno fokusiran na obaveze u klubu", zaključio je Čampara. 

Sani je na minulom prvenstvu Evrope za juniore bio najbolji strijelac turnira sa 21 poenom u prosjeku po utakmici, a isto tako je izabran u najbolju petorku turnira. 

Čampara je košarku počeo trenirati u sarajevskom RIN-u, da bi nakon toga prešao u OKK Spars, a igrao je još i za mlađe kategorije Real Madrida. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije