Neizvjestan meč u Trebinju, Leotar bolji od Kaknja

Liga 10

Neizvjestan meč u Trebinju, Leotar bolji od Kaknja

E. Škorić

Košarkaši Leotara pobijedili su Kakanj sa 82:80 u 15. kolu Lige 10.

Sjajan meč odigran je u Trebinju, gdje je Leotar u završnici došao do pobjede od samo jednog koša razlike.

Prvi period igre pripao je Kakanjcima, koji su vodili 23:22, ali je na poluvremenu domaći Leotar bio u prednosti i rezultat je glasio 46:42.

Domaći košarkaši bolje su otvorili drugo poluvrijeme, ali su si zakomplikovali stvari zbog loše zadnje četvrtine, no na kraju su ipak oni bili ti koji su slavili novu pobjedu.

Stevanović je ubacio 19 poena u pobjedi Leotara, po 13 su dodali Aleksić, Lužaić  i Ninković Na drugoj strani, kod Kaknja, Palavra je ubacio 20, a Svilar 16 poena.

Leotar - Kakanj 82:80

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Leotar: Kovačević, Stevanović 19, Aleksić 13, Pelkić 10, Mijović 7, Zelenović, Lužaić 13, Radmilović 4, Radović 3, Fekete, Ninković 13, Milanović.

Kakanj: Dedić 11, Vranješ 6, Tomić, Muflizović, Merdanović 6, Čurevac 8, Dozić, Dželmo 4, Palavra 20, Svilar 16, Zimić 9, Smajlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi