Nekadašnji reprezentativac BiH okončao karijeru

Varda odlučio

Nekadašnji reprezentativac BiH okončao karijeru

D. Rakanović

Bivši košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Ratko Varda (37) okončao je profesionalnu karijeru. 

On je na svom Instagram profilu objavio poruku: 

“Ljubav koja me nikada nije iznevjerila. Nedostajaće mi svi momenti ove igre. Kada se kaže gladijatori novog doba, ako je ko to osjetio, onda sam ja taj. Ali, sretan sam što sam bio dio ove igre. I kako zbori Gojko sisa: ‘lijepo kaže Charles Barkeley, što ulaziš u frku kad si slabiji”, napisao je Varda i tako se na originalan način oprostio od košarke. 

Varda je nakon igranja u dvadesetak klubova odlučio da završi igračku karijeru. 

On je nastupao za Detroit, Partizan, Olimpiju, Apollon, Besiktas, Kyiv, Real Madrid, Menorcu, Žalgiris, Khimki, Asseco Prokom, Azovmaš, Mahram Teheran, Radnički Kragujevac, Mega Vizuru, Byblos, Kožuv, Sutjesku i Hekmeh.

Kuriozitet predstavlja da je igrao za tri reprezentacije Jugoslaviju, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju. Za Makedoniju je igrao na prijateljskom turniru u Kini prošle godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi