Nemanja Gordić u Španiji?!

Nemanja Gordić u Španiji?!

E. Dindić

Nemanja Gordić uskoro bih mogao zaigrati u tandemu sa Mirzom Teletovićem u Tau Ceramici. Predsjednik Tau Ceramike, Hosean Kerheta je veoma zagrijan za dovođenje našeg dragulja i prvog pleja naše reprezentacije u baskijski klub.

Predsjednik je bio posebno oduševljen zadnjom utakmicom Budućnosti u kojoj je Gordić vodio direktne duele sa jednim od najboljih španskih pleymekera, Havierom Salgadom.

Kerheta je kazao da bi Gordić odmah mogao da uđe u rotaciju tima i time preskoči posudbu u drugi tim kao što je bio slučaj sa Stankom Baraćom.

Gordić bi bio idealna zamjena za odličnog argentinskog playa Pabla Priđonija, a u dogledno vrijeme i njegov naslijednik. Hosean Kerheta je istakao da će ponuditi Budućnosti  800.000 dolara, a ukoliko se ovaj transfer ostvari, ispuniće se Nemanjin dječački san da zaigra u najjačoj europskoj ligi, španskoj ACB.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.