Neočekivan poraz Cedevite, sedam poena Nurkića

ABA liga

Neočekivan poraz Cedevite, sedam poena Nurkića

E. Škorić

Košarkaši zagrebačke Cedevite poraženi su večeras kod mađarskog Szolnokija u 23. kolu ABA lige rezultatom 68:67.

Cedevita je mogla pobjedom u Mađarskoj doći na prvo mjesto sa omjerom od 18 pobjeda i pet poraza, ali u samoj završnici ispustili su pobjedu. 

Najefikasniji košarkaši su bili u prvoj dionici u kojoj su ubačena 43 poena (21:22). Szolnoki je uspio u drugoj dionici da preokrene rezultat u svoju korist i na odmor ode sa prednošću 38:36.

Novi preokret viđen je u trećoj dionici, pa košarkaši Cedevite u zadnjih 10 minuta ulaze kao lideri. Vodili su nakon tri četvrtine rezultatom 55:52. U zavrnšici velika drama. Szolnoki se uspio vratiti (66:66), Bilan je izborio faul i pogodio jedno od dva slobodna bacanja. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Vojvoda zabija za preokret (68:67) na pet sekundi do kraja. Nolan Smith nije iskoristio zadnji napad, pa je Cedevita poražena u Szolnokiju.

Naš Jusuf Nurkić ubacio je za goste sedam poena uz pet skokova. U sastavu Cedevite najbolji je bio Bilan sa 16 poena, dok se kod pobjedničke momčadi istakao Lorant sa 14, dok su po 10 ubacili Vojvoda, Rakić i Holiday.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.