Nešović: Nadam se najboljem
Nešović u dresu Prokoma

Aleksej Nešović čeka novi klub

Nešović: Nadam se najboljem

Pojava da novi trener kada dođe u klub rasčisti s velikim brojem igrača, pa čak i s onim najboljim i najiskusnijim, nije nikakva novost u svijetu sporta.

Prije mjesec dana takva sudbina je zadesila i našeg reprezentativnog playa Alekseja Nešovića. Dolaskom na mjesto prvog trenera Aliage Petkima, Halila Unera, izgubilo se mjesto u timu za našeg igrača.

"U pripremnom periodu je sve bilo dobro. Trenirao sam i igrao dobro, odigrao sam prvo kolo jako dobro, a onda je stigao novi trener i stavio me u drugi plan. Mjesec dana sam samo trenirao, nisam igrao utakmice", kaže Nešović za Sportsport.ba.

Stara i dobro poznata priča je da kada ima viška igrača u timu, prvi na tapetu su stranci. Tako je bilo i Alekseju.

"Čim je stigao novi trener promijenio je sve strance. Pored mene nije bilo mjesta ni za najboljeg stranca u  klubu Matea Kedžu, koji nam je bio najefikasniji igrač", nastavlja Nešović.

Nakon toga je uslijedio raskid ugovora sa Aliagom, pa je Nešović napustio Tursku. Trenutno trenira u Beogradu i održava formu.

"Trenutno sam u Beogradu gdje treniram i očekujem ponudu za nastavak sezone. Trenutno je sezona u jeku pa nema ništa, ali će oko Nove godine biti nešto. Nadam se da ću što prije znati ime novog kluba", završio je svoj razgovor za Sportsport.ba Aleksej Nešović.

Nema sumnje da će interesanata biti, jer igrač koji iza sebe ima iskustvo igranja u takvim klubovima kao što su Prokom ili Olimpija u Euroligi sigurno posjeduje veliki kvalitet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.