Neuspješni pokušaji da zaustave Maricu i njene drugarice

Bh. košarkašice devet od devet

Neuspješni pokušaji da zaustave Maricu i njene drugarice

E. Škorić

Bosanskohercegovačke košarkašice do 20 godina upisale su novu visoku pobjedu na Evropskom prvenstvu B divizije. Savladana je Austrija rezultatom 81:51.

Bh. košarkašice su upisale devetu pobjedu i ubjedljivo su prve na tabeli, bez izjednog izgbuljenog boda. 

Nakon Grčke, Crne Gore, Švedske, Bugarske, Litvanije, Izraela i Rumunije i Velike Britanije, na red je došla i selekcija Austrije, koja se ni u jednom trenutku nije mogla nositi sa Maricom Gajić i ostalim djevojkama koje nastupaju pod bh. zastavom.

Već nakon prve četvrtine su naše djevojke imale 11 poena prednosti (22:11), no u drugoj dionici su Austrijanke malo smanjile tu razliku na devet poena. 

Treća dionica identična kao i prva (22:11), pa je bh. reprezentacija imala 20+ prednost tijekom četvrte dionice i bilo je samo pitanje kojom razlikom će upisati pobjedu na kraju. Završeno je sa 30 poena prednosti, rezultatom 81:51.

Marica Gajić ponovo je imala double-double učinak sa 10 poena i 11 skokova, Nilkolina Babić ubacila je 12 poena uz tri skoka i četiri asistencije, Melisa Brčaninović je ubacila 13 poena uz sedam skokova…

U redovima Austrije jedina dvocifrena bila je Anja Fuchs-Robetin sa 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.