Nevjerovatna trojka Vladovića za pobjedu Olimpije

Pobjeda Olimpije u Podgorici

Nevjerovatna trojka Vladovića za pobjedu Olimpije

M. Šljivak

Košarkaši Union Olimpije savladali su večeras u Podgorici ekipu Budućnosti 78:76 nevjerovatnom trojkom Jakova Vladovića u posljednjim sekundama utakmice.

Susret u Podgorici je donio jako zanimljivu utakmicu. Nakon boljeg otvaranja utakmice od strane domaćih košarkaša i vodstva nakon prvih 10 minuta 18:16, u nastavku je Olimpija zaigrala nešto bolje.

Uspjeli su košarkaši iz Ljubljane dobiti drugu četvrtinu 23:16, te su na poluvrijeme otišli sa pet poena prednosti 39:34.

Vodila je Olimpija gotovo kompletnim tijekom treće četvrtine. Ipak, Budućnost u sjajnoj završnici odličnom igrom prelazi u vodstvo (53:52), koje nisu ispuštali do posljednjeg napada. Tada je loptu uzeo Jakov Vladović, te je više i očaja šutirao iz gotovo nemoguće pozicije. Lopta je ipak prošla kroz obruč, te je Olimpija slavila pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Gailius je ubacio 21 poen u pobjedničkom timu, Alen Omić je dodao 17, dok su kod Budućnosti Akindele i Mihailović ubacili po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.