Nezaustavljivi Popović odveo Crnu Goru do pobjede nad BiH

Juniori poraženi

Nezaustavljivi Popović odveo Crnu Goru do pobjede nad BiH

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu druge faze Evropskog prvenstva u Turskoj od selekcije Crne Gore rezultatom 73:64.

Oba tima su dosta dobro otvorila meč. Igralo se koš za koš, ali Crnogorci sredinom igre u prvoj četvrtini odlaze na šest poena prednosti 17:11. Uslijedila je zatim serija promašaja s obje strane, a Crna Gora je nakon prvih 10 minuta i dalje imala šest poena prednosti, 20:14.

Otvaranje druge dionice pripada našoj selekciji. Ipak, iako smo počeli pogađati nezaustavljiv je s druge strane bio playmaker Petar Popović, koji je nemilosrdno punio koš bh. tima. 

Uspio je naš tim da u jednom trenutku i povede, 32:29, ali su Crnogorci serijom od 7:0 došli do najveće prednosti u tom trenutku, 39:32. Na poluvrijeme je protivnička selekcija otišla s pet poena prednosti, 42:37.

Potpuni raspad igre naše selekcije desio se u trećoj četvrtini. Popović je nezaustavljivo punio koš bh. tima, dok s druge strane napad naše reprezentacije nije funkcionisao. Treći period je Crna Gora dobila 21:8, te su u posljednjih deset minuta ušli sa 18 poena prednosti, 63:45.

Nakon 30 minuta igre samo nas je čudo moglo spasiti poraza u ovom susretu. Ono se, nažalost nije desilo, iako je naša selekcija odigrala odlično završnicu meča. Na kraju je Crna Gora zasluženo slavila pobjedu u ovom susretu.

Petar Popović je susret završio s 32 poena, osam asistencija i pet skokova i on je  najzaslužniji za pobjedu Crne Gore. S druge strane kod izabranika Dragana Bajića istakao se Nedim Đedović sa 13 poena, a Enis Memić je dodao 11...

Evropsko prvenstvo, drugi krug:

BiH - Crna Gora 64:73  (14:20, 23:22, 8:21, 19:10)

BiH: Pilavdžić, Atić 9, Garić, Predić 3, Ćurevac 3, Hadžić, Đedović 13, Memić 11, Lazić 8, Aleksić 9, Polutak 8, Smajlović.

Crna Gora: Anđelić 3, Jelovac, Čvorović, Krivokapić 6, Radunović, Hadžibegović 3, Popović 32, Bačović 11, Nikolić 1, Ilić 12, Dozić 5, Knežević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.