Ni Aco neke stvari ne podnosi: Ma ovo nije humano

Loš raspored

Ni Aco neke stvari ne podnosi: Ma ovo nije humano

E. Škorić

U dva grada udaljena tri sata vožnje Zadar je igrao dvije utakmice u roku od 22 sata.

Nenormalno djeluje, ali istinito - košarkaši Zadra su u 22 sata razmaka odigrali dvije utakmice - obje pobijedili!

"Momčad u startu mora biti pripremljena za takve situacije, ali igrači ovako ipak ne mogu pružiti svoj fizički maksimum i pokazati najbolju košarku koju mogu", rekao je kondicijski trener Zadra Jure Šango za 24sata.hr.

Novi raspored u A1 ligi nije baš najbolji, obzirom da Zadrani imaju i ABA ligu koja nije skraćena. Iako ne igraju u Evropi, Zadrani dolaze do ovakvih problema, gdje u kratko vrijeme moraju da igraju dva meča.

A Cibona i Cedevita će, primjerice, obzirom da igraju i u Evropi, odigrati skoro 100 mečeva za sezonu, što je slučaj s NBA timovima, no tamo ipak igrači zarađuju milione dolara po sezoni.

"Željeli smo pomaknuti ili jednu ili drugu utakmicu. No onu u ABA ligi nismo mogli jer je Mega Leks imao vezani avionski let, a HKS nam nije dopustio odgoditi ni ovu sa Zagrebom", požalio se direktor Zadra Boris Skroće, prenosi 24sata.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Ovo nije humano, a prvenstvo Hrvatske apsolutno je neregularno jer neke utakmice igramo s B momčadi, a kad ispadnemo iz Europe, igrat ćemo s najjačim sastavom. HKS je želio da Cibona i Cedevita svake godine dolaze u manje sredine. A u kojim sastavima dolazimo? Bit će tu još poraza, koji će nas tjerati da maltretiramo Žižića i Šakića da igraju te utakmice i ozlijede se. I kakve će koristi reprezentacija imati od toga", pita se bivši selektor BiH Aco Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi