Ni boja se nije osušila, a već oštećen mural Varde

Skrnavljen mural Ratku Vardi

Ni boja se nije osušila, a već oštećen mural Varde

D. Vejo

Da vandalizmu nema kraja, govori i to da je svega nekoliko sati opstao mural nekadašnjeg bh. reprezentativca Ratka Varde u njegovom rodnom gradu Gradiški. 

Na košarkaškom igralištu u dvorištu jedne osnovne škole u Gradišci, trudom, voljom i željom navijača Partizana, osvanuo je mural veliko centra i košarkaškog egzekutora Ratka Varde. Crtež je očigledno izazvao gnjev u taboru pristalica crveno bijelih iz ovog grada, pa su tako odlučili da unište mukotrpan rad.

U protekloj noći, ni samo nekoliko sati od nastanka crteža, jer se boja faktički nije ni osušila, nepoznate osobe su crvenom bojom prekrili crtež. Što je još jedan od dokaza da huliganstvu nema kraja.

Crtež je bio klasično zahvaljivanje grada  na Savi, kako bi se grupa navijača Partizana iz tog grada odužila za sva postignuća i uspjehe koje je upravo Varda, pridonio timu crno-bijelih. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti