"Nijedan put ka uspjehu nije posut ružama nego trnjem"

Vujošević pred meč sa Slovačkom

"Nijedan put ka uspjehu nije posut ružama nego trnjem"

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom avgusta počinje pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Prvi protivnik izabranika Duška Vujoševića bit će selekcija Slovačke. Ova utakmica igra se 5. avgusta u Skenderiji sa početkom od 20 sati. Pred utakmice pretkvalifikacija KS BiH je objavio zanimljiv video na svome Facebook profilu, te pozvao sve navijače da pruže podršku ovim momcima u narednim utakmicama.

Selektor Vujošević je pred meč sa Slovačkom izjavio da nijedan put ka uspjehu nije posut ružama nego trnjem, te da nema prečice i zamjene za naporan rad pogotovo za situaciju u kojoj se mi nalazimo.

"Nijedan put ka uspjehu nije posut ružama nego trnjem. Nema prečice i zamjene za naporan rad, pogotovo u ovoj situaciji u kojoj se mi nalazimo. Ovi ljudi koji su došli ove godine tu, došli su dobrovoljno, sa ljubavlju, sa željom da igraju za Bosnu i Hercegovinu i spremnošću da dobijaju utakmice", rekao je Vujošević, te dodao:

"Siguran sam da će pravi navijači prepoznati tu situaciju i entuzijazam ovih ljudi. Podrška je i više nego neophodna, jer smo oslabljeni, ali ja vjerujem u ove momke. Niko nema čaroban štapić, ali hemija u sportu je način da se znoj pretvori u uspjeh. I mi to radimo. Sigurno treba vremena i strpljenja i to neće biti bez problema, ali sve probleme koji nam se nalaze na putu shvatamo kao izazov i obavezu da se savladaju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi