Nikolić MVP, Hasandić najbolji strijelac, a Rizvić skakač

Najbolji pojedinci Lige 12 za košarkaše

Nikolić MVP, Hasandić najbolji strijelac, a Rizvić skakač

D. Kurbegović

Završen je regularni dio prvenstva u Ligi 12 za košarkaše u BiH. U Ligu za prvaka plasirale su se ekipe Sparsa, Leotara, Slobode, Širokog i Zrinjskog. 

Kada su u pitanju najbolji pojedinci nakon 22 odigrana kola, titulu MVP regularnog dijela prvenstva osvojio je playmaker Sparsa i reprezentacije Slovenije, sjajni Aleksej Nikolić. Ovaj 20-godišnjak u regularnom dijelu sezone postizao je 11.8 poena, 2.8 skokova, 5.9 asistencija uz ukupnu valorizaciju 19.1, što mu je donijelo titulu najkorisnijeg igrača.

Kada su u pitanju ostale kategorije, najbolji strijelac, skakač i asistent lige, uzimali smo igrače, koji su odigrali više od 10 utakmica za jednu ekipu, a prema toj statistici najbolji su:

Najbolji strijelac regularnog dijela prvenstva je Almir Hasandić iz tuzlanske Slobode, ovaj 24-godišnji bek u 21 utakmici postigao je ukupno 421 poen, što je 20 po utakmici. Poslije njega su Danilo Negovanović iz ekipe HEO sa 18.8 poena po utakmici, Jermaine Watson iz Bosne je imao 18.0 poena, dok je Ivan Opačak iz zeničkog Čelika postizao 17.8 poena po utakmici.

Kada su u pitanju najbolji skakači tu je pobijedio Ramo Rizvić iz Kaknja, koji je u 22 utakmice imao ukupno 177 skokova. što je 8.0 po utakmici. Iza njega su Ashar Dedić iz Čelika sa 7.4 skoka, te Mihailo Sekulović iz Zrinjskog sa 5.9 skokova po utakmici.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U najboljim asistentima lige prednjačio je Aleksej Nikolić iz Sparsa sa 119 asistencija u 19 odigranih utakmica što je 5.9 po utakmici, iza njega su Nenad Đurđević iz Varde sa 4.9 asistencija, Pavle Boljkovac iz Građanskog sa 4.6, te Vedran Princ iz Zrinjskog sa 4.5 dodavanja po utakmici.

Prvo kolo Lige za prvaka u košarci počinje 28. Marta, a prelazni rok je od 23.03 do 26.03 kada se očekuje i dosta pojačanja u ekipama, koje će se boriti za što bolju poziciju i završnicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije