Nikolić: Sada je cilj Euroliga

Trener Radničkog nakon pobjede protiv Budućnosti

Nikolić: Sada je cilj Euroliga

Radnički iz Kragujevca ove sezone igra jako dobro, a ekipa Miroslava Nikolića trenutno se nalazi na poziciji broj tri. 

U subotu su košarkaši Radničkog došli do velikog trijumfa nad direktnim rivalom Budućnosti iz Podgorice. Sada momčad iz Kragujevca razmišlja i o nastupu u Euroligi naredne sezone. 

 

"Protiv Zadra i Splita moramo da pokažemo karakter. Ako te mečeve ne pobjedimo sve ćemo prosuti. Poslije pobjede Partizana u Zagrebu mi smo gotovo sigurno u Evropi. Taj zadatak je završen, ali što bismo stali. Sada napadamo final four, pa što ne i Euroligu. Ne letimo i ne maštamo, ali niko ne može da nam uzme pravo da se borimo i pucamo visoko. Želimo 10 hiljada ljudi na meču u Kragujevcu i vjerujemo da to možemo da postignemo," rekao je Nikolić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.