Nikolina Babić prešla u Budućnost iz Podgorice

Potpisala trogodišnji ugovor

Nikolina Babić prešla u Budućnost iz Podgorice

Nikolina Babić, kapiten ŽKK Play Off Sarajevo, potpisala je trogodišnji ugovor sa ekipom ŽKK Budućnost iz Podgorice gdje će od sezone 2016/2017 nastaviti svoju karijeru.

Nikolina je jedna od najboljih mladih bh. igračica, prošla je sve reprezentativne selekcije BiH, a u Novembru 2015. godine je debitovala i za seniorku reprezentaciju u okviru kvalifikacija za Eurobasket na utakmici protiv Turske.

Dala je ogroman u svim omladinskim selekcijama BiH za koje je nastupala, a posebno je zaslužna za uspjeh U20 reprezentacije BiH koja je izborila plasman u A diviziju prošle godine.Tri sezone je takođe igrala zapaženu ulogu u ekipi dvostrukog i aktuelnog viceprvaka BiH, ŽKK Play Off Sarajevo u okviru MŽRKL lige, a u posljednje dvije sezone je u TOP 10 igračica MŽRKL lige prema ostvarenom indexu.

"Prije tri godine postala sam član ženskog košarkaškog kluba Play Off. To je bio jedan pozitivan iskorak za moju daljnju karijeru. Uz maksimalno povjerenje trenera, kao i uz starije i iskusnije igracice napredovala sam u svojoj igri. Iz godine u godinu roster ekipe Play Offa se mijenjao gdje sam prve sezone igrala sa starijim i iskusnijim igračicama, a u ovoj i prethodnoj nas roster je sačinjen isključivo od najkvalitetnijih mladih reprezentativki. Samim tim moja odgovornost i uloga u timu bila je veca, sto je doprinijelo mom daljnjem igračkom razvoju. Pored domaće lige, igrale smo i regionalnu ligu koja je takodjer bila jedan veliki plus jer se radi o najboljim klubovima iz bivše Jugoslavije, gdje izmedju ostalog učestvuje i ŽKK Budućnost Bemax za koji sam potpisala za naredne tri sezone", kazala je Nikolina i potom dodala:

"Velika mi je čast i zadovoljstvo sto cu od naredne sezone biti članica tima Buducnosti jer smatram da je to dobro mjesto za moj daljnji napredak i rad. Riječ je o jednom ozbiljnom klubu koji je ove sezone osvojio titulu regionalne lige, te ima velike ciljeve i ambicije narednih sezona. Prelazak u novi klub i novu sredinu za mene predstavlja veliki izazov, no željna sam dokazivanja i nadam se da cu u najboljem svjetlu opravdati očekivanja. Mnogo sam zahvalna trenerima koji su mi pružili maksimalnu podrsku i uslove za rad sve ove godine i naravno mojim saigračicama koje su me podržavale i pratile u igri. Bez njih sav moj napredak ne bi bio moguć."

Riječi hvale za Nikolinu imao je i trener iz Play Offa, Goran Lojo. 

"O Nikolini imam samo riječi hvale. Radi se o jednoj od najkvalitetnijih mladih bh. igračica, pred kojom je svijetla budućnost i karijera. Svojim radom, zalaganjem i odricanjima je dostigla zavidan kvalitet i zrelost u igri koju je pokazala na regionalnoj sceni. Lično smatram, da kod nje postoji još puno prostora za napredak i razvoj i nadam se da će u nastavku svoje karijere i dalje nizati uspjehe kako sa svojim klubom tako i sa reprezentacijom BiH."

Lojo ističe da je ŽKK Budućnost najbolja ekipa na našim prostorima. 

"Drago mi je što je postignut dogovor upravo sa ŽKK Budućnost gdje će Nikolina nastaviti svoju karijeru od naredne sezone. Smatram da je za nju vrijeme za dodatni iskorak u karijeri, a ŽKK Budućnost trenutno najbolja ekipa na ovim prostorima, aktuelni prvak regionalne lige je u Nikolini prepoznao kvalitet i potencijal. Sam podatak da je ugovor potpisan sada, a Nikolina je od sezone 2016/2017 član ekipe Budućnosti dovoljno govori o njihovim planovima u narednom periodu.Želim joj sve najbolje u nastavku karijere i što ljepšu košarkašku budućnost."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi