Nisam izabrao da umalo umrem kako bih se izvukao od igranja

Mirza Teletović sasvim otvoreno

Nisam izabrao da umalo umrem kako bih se izvukao od igranja

A. Beganović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na predstojećem Evropskom prvenstvu će biti znatno oslabljena.

Naime, za naš nacionalni tim neće igrati najbolji košarkaš Mirza Teletović, koji je to potvrdio i na današnjoj press konferenciji.

Teletoviću nije lako, na njegovom licu se mogla vidjeti tuga zbog toga što neće moći pomoći svojim saigračima na Evropskom prvenstvu, no njegov novi NBA klub Phoenix Suns je bio nemilosrdan.

Naš najbolji košarkaš se svim svojim navijačima obratio i putem društvenih mreža, a njegov status dovoljno govori o tome kako se ustvari osjeća.

"Od svoje 17. godine igram za reprezentaciju i nikad me nije interesovalo koliko ima novca, gdje će biti pripreme, ko će igrati. Da selektor pozove 10 kadete i mene, ja bih se odazvao i igrao. Ovo nije moja odluka, već sam jednostavno primoran propustiti Euro. Phoenix je pristao na sve moje uslove i oni mene vide kao investiciju i jednostavno žele da me imaju u rosteru. Pokušao sam ih ubijediti kako je Euro dobar za mene, kako bih se vratio u formu, imao utakmica prije početka sezone, a rekli su samo kako ću i sa njima imati dovoljan broj utakmica. Borio sam se za plasman na Euro, igrao kvalifikacije i svi su vidjeli koliko mi je to bitno i meni je jako žao, jer nisam birao bolest, ona se jednostavno desila. Nisam izabrao da umalo umrem, kako bih se izvukao od igranja. Morate shvatiti da je nastup na Euru velika stvar za mene, jer ja volim svoju zemlju i volim košarku, ali nekad ne utičemo na sve što se dešava okolo nas", napisao je Teletović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.