Ništa od A divizije: Grčka prejaka za bh. nade

Poraz bh. košarkaša

Ništa od A divizije: Grčka prejaka za bh. nade

Košarkaši Grčke porazili su danas naše mlade nade u četvrtfinalu Evropskog prvenstva B divizije sa 77:51 i tako ih ostavili bez šansi za plasmanom u A diviziju.

Naši momci su veoma dobro otvorili meč te su prvu dionicu riješili u svoju korist sa 18:11. Ipak, Grci uzvraćaju u drugom periodu kada su napravili čak 16 poena razlike i na odmor odlaze sa prednošću.

Drugo poluvrijeme ponovo donosi puno bolju igru Grčke koja je u trećoj dionici dopustila samo devet poena našim momcima. Posljednjih deset minuta bilo je samo privođenje posla kraju, ali su Grci i taj period riješili u svoju korist sa pet poena razlike (21:16).

Do pobjede ih je vodio Charalampoulos sa 23 poena, dok je Kottas dodao 18. U našem timu efikasniji od ostalih bili su Lončar i Karahodžić sa po 14 poena.

BiH: Lončar 14, Durmo, Atić 2, Ćurevac, Luzaić 4, Manjgafić, Polutak 8, Lazić 3, Karahodžić 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije