Nova dobra partija Karahodžića, BiH u četvrtfinalu

Nova dobra partija Karahodžića, BiH u četvrtfinalu

E. Škorić

Bosanskohercegovački košarkaši savladali su Bugarsku sa 74:58 i tako se plasirali u četvrtfinale Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 20 godina.

Naši mladi košarkaši su u posljednjem kolu grupne faze bili uvjerljivi protiv Bugarske, pa su zauzeli drugo mjesto u grupi D.

Dobra prva dionica (24:14) bila je dovoljna za trijumf na kraju, a sjajnu partiju opet je pružio Kenan Karahodžić, koji je imao double-double učinak, pošto je ubacio 17 poena uz 10 skokova, a dodao je i pet asistencija.

U četvtrtfinalu ćemo igrati protiv boljeg iz duela posljednjeg kola grupe C u kojem se sastaju Grčka i Velika Britanija.

Polutak je dodao 16 poena uz šest skokova, Lužaić je ubacio 13 poena, Atić je imao na kraju devet poena i osam asistencija. Kod Bugara najbolji je bio Ouandie sa 13 poena, dok su Ivanov i Vangelov dodali po 10 poena.

BiH - Bugarska 74:58

BiH: Lončar 10, Balić, Šarić, Durmo, Atić 9, Čurevac 3, Lužaić 13, Manjgafić 1, Polutak 16, Lazić 5, Garić, Karahodžić 17.

Bugarska: Iliev, Petkov 8, Sekulov 8, Ounadie 13, Jardim, Nikolov 4, Kurtev 5, Akimov, Vasilev, Ivanov 10, Vangelov 10, Hristov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi