Nova pobjeda bh. košarkašica, Marica Gajić nezaustavljiva

Na EP B divizije pala i Bugarska

Nova pobjeda bh. košarkašica, Marica Gajić nezaustavljiva

A. Beganović

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine (U20) na Evropskom prvenstvu B divizije stigla je do četvrte pobjede iz isto toliko susreta.

Naše mlade košarkašice su u 4. kolu Evropskog prvenstva B divizije nadigrale Bugarsku i to rezultatom 83:64.

Nakon prvih 10 minuta bosanskohercegovačke košarkašice su imale prednost od tri poena (21:18), a istu su održale i do odlaska na odmor (37:34).

U trećoj četvrtini izjednačena igra, a u posljednju dionici naše mlade košarkašice su ušle sa vodstvom 60:57. I kada se očekivao neizvjestan ishod susreta Marica Gajić i njene saigračice su dodale gas, te su na kraju slavile sa ubjedljivih 83:64.

Najefikasnije u našim redovima bila je Gajić sa 24 poena, kojima je dodala 23 skoka, te šest asistencija, zatim Melisa Brčaninović sa 19 poena i osam skokova i Nikolina Babić koja je imala učinak od 17 poena, devet skokova i tri asistencije.

S druge strane kod Bugarske su najučinkovitije bile Borislava Hristova sa 28 poena, osam skokova i tri asistencije, te Teodora Dineva sa 13 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti