Nova pobjeda Bošnjaka, blamaža Gradine u Jablanici

A1 Liga FBiH

Nova pobjeda Bošnjaka, blamaža Gradine u Jablanici

Košarkaši Bošnjaka nastavili su pobjedničku seriju, a ovaj put bili su bolji od košarkaša Play offa koje su nakon produžetaka savladali rezultatom 88:84. 

Utakmica na Ilidži bila je dosta izjednačena, čak su domaćini u jednom trenutku imali i plus sedam,da bi u drugom poluvremenu za ekipu Bošnjaka zaigrao Dovadžija koji je uspio upisati 33 poena, te Demić koji je dodao 28. Kod domaćina najviše se istakao Bilić, ubacivši 27 poena. 

Još vrijedi istaći utakmicu u Travniku, gdje je ekipa Promo Donji Vakuf nadigrala ekipu iz Brčkog rezultatom 89:78, a ovo je ekipi Proma bila ujedno treća uzastopna pobjeda. 

U okviru četvrtog kola A1 Lige FBiH pobjedu su ostvarili i Jablaničani, koji su rezultatom 89:67 bili bolji od Gradine iz Tešnja. Na osnovu rezultata moglo bih se reći da su Jablanički košarkaši  lagano došli do pobjede, međutim nije bilo tako jer su se gosti predstavili u vrlo dobrom izdanju, te su jedna od rijetkih ekipa koja je pružila dostojan otpor Turbini u Jablanici. 

Rezultati i tabela A-1 lige

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Promo Donji Vakuf - Brčko Distrikt 89:78
Gradina Srebrenik - Orlovik 86:69
Play off - Igman Bošnjak (78:78*) 84:88- poslije produžetatka
Turbina . Gradina Tešanj   89:67
Bihać - Vogošća  70:96

Tabela:
KK Turbina 4-0 8
KK Bošnjak 4-0 8
KK Donji Vakuf 3-1 7
KK Vogošća 3-1 7
KK Gradina Srebenik 2-2 6
KK Gradina Tešanj 2-2 6
KK Play off-Igman 1-3 5
Kk Brčko Distrikt 1-3 5
KK Bihać 0-4 4
KK Orlovik 0-4 4
Bihać - Vogošća  70:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.