Nova pobjeda juniorki

Pobjeda BiH nad Bugarskom

Nova pobjeda juniorki

M. Šljivak

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija, savladala je večeras Bugarsku na Evropskom prvenstvu B divizije u Rumuniji, rezultatom 68:61.

Dobro su naše košarkašice otvorile meč. Dominirale su u prvoj dionici, nakon koje su imale prednost od 10 poena, 22:12.

Nastavile su naše košarkašice s boljom igrom i u drugoj dionici. Imali su i 15 poena prednosti, a na odmor se otišlo sa plus 13 u korist naše selekcije, 42:29.

Treća dionica donosi dominaciju Bugarske. Uspjele su da u finišu ovog dijela igre i povedu (52:51), ali je naša selekcija ipak s tri poena prednosti ušla u posljednju četvrtinu 65:62.

Posljednja dionica donosi dosta zanimljivu košarku. Ipak, naša selekcija u samom finišu uspijeva prelomiti meč u svoju korist, te stiže do pobjede, druge na Evropskom prvenstvu.

Melisa Brčaninović je predvodila BiH sa 21 poenom i devet skokova, Nedžla Kovačević je dodala 16, a Jovana Marković je imala double-double učinak od 14 poena i 12 skokova.

Kod Bugarske Radenkova je susret završila sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.