Nova pobjeda Zadra, pao Partizan

ABA liga

Nova pobjeda Zadra, pao Partizan

E. Škorić

Košarkaši Zadra savladali su Partizan rezultatom 69:68 u susretu 12. kola ABA liga. 

Zadrani su vezali i treću pobjedu nakon što su prethdono savladali Krku i Cedevitu. 

Iako im se vratio Saša Pavlović, gosti iz Beograda nisu uspjeli da ostanu neporaženi u dvorani Krešimir Ćosić. Partizan je tako doživio šesti poraz, a Zadar petu pobjedu.

Domaći su vodili 15:12 nakon prve dionice, a na poluvremenu su prednost povećali sa tri na sedam poena (34:27). Crno-bijeli su bili u zaostatku i nakon treće četvrtine.

Međutim, u zadnjoj dionici gosti uspijevaju da smanje zaostatak, primaknu se na dva poena zaostatka, no ne i da u samom finišu naprave preokret.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Florence je predvodio Zadar sa 25 poena, dok je Sobin dodao 14. Mačvan je na drugoj strani ubacio 14 poena, Pavlović i Milosavljević po 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.