Novi poraz Dijona

Francuska PRO A liga, 13. kolo

Novi poraz Dijona

Ekipa Dijona zabilježila je drugi uzastopni poraz u francuskom šampionatu. Sastav za koji već drugu godinu odlično igra bh. reprezentativac Damir Krupalija na svom parketu poražen je od Le Havrea sa 90:103.

Najbolji pojedinas meča bio je Thompson koji je za goste postigao nevjerovatna 42 poena. Krupalija je meč okončao sa 11 koševa i 4 skoka.

Derbi kola odigrali su Nancy i Lyon. Slavili su domaći sa 76:73. Samnick i Cox predvodili su svoj tim do trijumfa sa po 15 poena, dok je u poraženom timu bolji od ostalih bio Traore (20).
Na tabeli vodi Orleans sa 26 poena. Drugi je Lyon-Villeurbanne 23, a treći Gravelines 22. Slijede Le Mans, Nancy, Chalon, Roanne i Strasbourg sa po 20. Dijon je na pretposljednjem mjestu sa 13 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.