Novi poraz Igokee, dobar nastup Gordića protiv bivšeg kluba

Cedevita upisala novu pobjedu

Novi poraz Igokee, dobar nastup Gordića protiv bivšeg kluba

E. Škorić

Posljednji susret petog kola ABA lige odigrali su Cedevita i Igokea, a u Domu sportova uspješnija je bila domaća momčad, koja je slavila rezultatom 68:64.

Dosta neizvjesno bilo je u duelu Cedevite i Igokee. U prvoj četvrtini klubovi su se smjenjivali u vodstvu, ali su gosti iz Laktaša imali tri poena prednosti na kraju iste (21:18).

Igosi su imali plus pet u drugoj dionici, pa zatim plus osam (33:25), da bi na poluvrijeme otišli sa pet poena prednosti. Rezultat nakon prvih 20 minuta glasio je 36:31 za Igokeu.

I tijekom treće dionice Igokea je bila bolja, imala plus 12, ali je do početka četvrte dionice Cedevita uspjela da smanji na 56:49. Serijom 10:0 Zagrepčani dolaze do preokreta i 59:57 vodstva. Prve poene u zadnjoj četvrtini naš predstavnik je ubacio tek nakon četiri minute igre.

Trojkom Drenovca Igokea na polovini četvrte četvrtine vraća vodstvo (61:59). Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Delaš je uzvratio trojkom, zatim trojka Jonesa za novo vodstvo Igokee… Nakon serije promašaja, Delaš i na kraju Gordić postižu poene za 68:64 vodstvo Cedevite na 16 sekundi do kraja, što je bio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Pilepić je predvodio Cedevitu sa 14 poena, Bilan je dodao 13, Delaš i naš reprezentativac Gordić po 10, ali su, podsjećamo, ubacili one važne poene na kraju. Gordić je još imao dva skoka i četiri asistencije. U timu Igokee je Jones ubacio 18, Jorović 14, Jeremić 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.