Novi poraz košarkaša
Hadžić ima velikih problema na centarskoj poziciji

Opet je Crna Gora bila bolja

Novi poraz košarkaša

M. Maksimović

Košarkaška reprezentacija BiH je upisala i drugi poraz u drugoj pripremnoj utakmici pred početak kvalifikacija za Eurobasket 2011.godine. Crna Gora je i ovaj put bila bolja 84:71, a naši košarkaši su ipak odigrali nešto bolje nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici.

Selektor Sabit Hadžić je od početka priprema ima problema sa centrima, a u drugoj utakmici na Zlatiboru, nije mogao računati na Ermina Jazvina, dok se u posljednjoj dionici povrijedio i Edin Bavčić.

Tu prednost pod košem su Crnogorci iskoristili, Nikola Peković je utakmicu zaključio sa 39 poena. Gledajući učinak naših košarkaša Đedović je ubacio 17 poena, Kojadinović i Bavčić su dodali po 14, Gordić jedan manje.

U nastavku priprema, BiH će 22. jula odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Austrije u Beču.


Crna Gora - BiH 84:71
Zlatibor - Dvorana: Sportski centar “Zlatibor”. Gledalaca: 500. Sudije: Mrdaković, Vesković, Strika (svi iz Srbije).
Crna Gora: Dašić 9, Jeretin 7, Sead Šehović 3, Vučević, Borisov 1, Golubović 2, Cook 8,
Vraneš 2, Drobnjak, Peković 39, Dragičević 2, Maraš 10. Selektor: Dušan Vujošević
BiH: Nešović, Kojadinović 14, Hodžić, Gordić 13, Milošević 7, Đurasović, Jazvin,
Halilović, Rizvić 2, Bavčić 14, Đedović 17, Bajramović 4. Selektor: Sabit Hadžić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.