Novi poraz Play Offa, Prlja presudila bivšem klubu

Partizan slavio u Sarajevu

Novi poraz Play Offa, Prlja presudila bivšem klubu

E. Škorić

Košarkašice Play Offa poražene su od beogradskog Partizana sa 71:67 u susretu devetog kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige.

Play Off je zabilježio i peti poraz iako su domaće košarkašice pokušavale na sve načine da savladaju gošće iz Beograda.

Nakon četiri minute igre Play Off je vodio 10:2, ali gošće su do kraja prve dionice smanjile na minus dva (20:18).

Dosta neizvjesno bilo je u trećoj dionici, ali je Partizan 7:0 serijom stigao do 41:34 prednosti na poluvremenu. U zadnjih 10 minuta igre gostujuće košarkašice ušle su sa vodstvom 58:54.

Do kraja utakmice Partizan je uspio da zadrži prednost i slavi sa 71:67. Marija Prlja, bivša igračica Play Offa, predvodila je Beograđanke sa 23 poena. U sastavu Play Offa najbolja je bila Džebo sa 24 poena, dok je Babić ubacila 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.