Smireno u Holandiju

Novosel: Bolje je ovako nego da smo slavili većom razlikom

Košarkaški znalac na klupi bh. reprezentacije, Mirko Novosel zadovoljan je onim što se moglo vidjeti u prvom kvalifikacionom susretu u kojem su naši košarkaši savladali Latviju sa tijesnih, ali dovoljnih 87:84.

"Najvažnije je da smo pobijedili, iako smo igrali daleko od onoga kako možemo. To je psihoza prve utakmice, atmosfera pune dvorane, velika želja, velika histerija u napadu. Zbog toga smo promašili 14 zicera, ali najvažnije je da smo pobijedili.", kazao je Novosel za SportSport.ba.

"Za mene je čak bolji ovaj rezultat nego da smo ih dobili većom razlikom. Igra se i revanš u Litvi, a ovdje ne odlučuje razlika u koševima. U svakom slučaju, odlično je za početak, a jasno je da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje i bolje.", dodao je on, te analizirao i probleme u odbrani koji su tokom susreta mučili našu selekciju.

"Slab odbrambeni skok je naš standardni problem. O tome pričam već mjesec dana. Igrači nemaju naviku i očekuju da centar skine loptu, a imali smo hendikep sa Kikanovićem koji je jučer imao temperaturu i malo je izgubio snagu, ali to će se također popraviti."

Naredni susret bh. košarkaši će igrati u Holadiji, već u subotu.

"U Holandiju moramo ići da pobijedimo, a ukoliko bismo slavili i nad Gruzijom u utorak možemo već tu završiti cijelu priču.", optimističan je Mirko Novosel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti