Pomoćni trener BiH za SportSport.ba

Numanović: Psihički smo se teško vratili nakon poraza

E. Čaušević

Kadeti BiH danas su u dvorani Utebo u Zaragozi ubjedljivo slavili protiv reprezentacije Tajvana.

Naša selekcija igra doigravanje od devetog do 16. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Španiji, a momci su nakon poraza od Australije sve svoje frustracije izbacili protiv Tajvana. Nakon meča pomoćni trener Enes Numanović kazao je da je bilo dosta teško psihički se vratiti nakon jučerašnjeg poraza.

"Bilo je teško se vratiti poslije jučerašnjeg poraza mi jednostavno moramo završiti ovaj turnir, mnogo smo bolja ekipa od Tajvana. Bilo je dobro što su igrači koji su ranije imali malo prilike danas više igrali. Posebno bi izdvojio Alikadića koji je danas odigrao odlično", rekao je Numanović.

Našu ekipu već sutra očekuje meč protiv Dominikanske Rebublike koju smo dosta ubjedljivo savladali u prvoj utakmici ovog Svjetskog prvenstva.

"Stvarno je sada teško, djeca su puno očekivala od ovog turnira sada ih je problem motivisati. Ipak, moramo završiti SP, kvalitetniji smo od Dominikanaca i očekujem pobjedu"

Pomoćni trener kadetske košarkaške reprezentacije dotakao se i rekorda koji je postavio Džanan Musa u današnjoj utakmici:

"Neka fina nagrada za njega, ali ova ekipa nije mjerilo za njegove poene. I prošle godine i kroz njegov razvoj u Cedeviti zaslužio je tu nagradu, ali ja ponavljam da Tajvan nije mjerilo za te poene", zaključio je Numanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi