Nurkanović: Imamo samo jedan cilj, a to je pobjeda

Kapiten KK Gradina Srebrenik

Nurkanović: Imamo samo jedan cilj, a to je pobjeda

S. Mlaćo

U Srebreniku vlada prava euforija pred subotnji derbi Gradine i Vogošće.

Radi se u duelu prvoplasirane i drugoplasirane ekipe A-1 lige naše zemlje, a Gradina i Vogošća se vrlo dobro poznaju. 

Oba tima su u sjajnoj formi i očekuje se veoma kvalitetna košarka.

"Mislim da je pred nama utakmica koja se može okarakterisati ne samo kao derbi ovog kola nego i cijelog regularnog dijela prvenstva. Ovo su i iz mog iskustva jako bitne utakmice prije svega po pitanju samopouzdanja i sigurnosti pred start play off-a koje će dobiti ekipa koja pobijedi, a koje je jako bitan faktor u doigravanju jer su to utakmice gdje jedan kiks može skupo da košta. Mislim da smo mi u jako dobrom ritmu što potvrđuje i pet vezanih pobjeda i sigurno je da tu seriju ne namjeravamo prekinuti u subotu, pogotovo ne na svom terenu", kazao je kapiten Gradine Edin Nurkanović, te dodao:

"Dobro treniramo, dobro se spremamo, zdravstveni bilten je dobar tako da mi imamo samo jedan cilj, a to je pobjeda. Razne su kalkulacije i matematike u igri oko toga šta bi nam donjela pobjeda sa ovom ili onom razlikom ali nas to ne opterećuje, igrat ćemo svoju igru, ali sigurno ako se ukaže prilika za nešto povoljniju pobjedu da ćemo je znati svojim iskustvom iskoristiti. Pozvao bih i naše navijače Apache ali sve druge simpatizere da nas podrže da napravimo još jedan iskorak kada su rezultati kluba u pitanju, a to je ulazak u finale play off-a, a onda ko zna", dodao je Nurkanović za službenu facebook stranicu Gradine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi